Malhovo uho

Pasija01Ljudi, meni stvarno nitko ne smeta. Ma koliko se s nekim ne slagao. Mir u srcu ne može mi uništiti netko izvana. Mene Učitelj poziva svakog ljubiti i prihvatiti. Ja pak sam, cijelim bićem živim ono što držim istinitim. Nemam problema s onim drugima. Figurativno govoreći, zar da slijepca kritiziram što ne vidi boje ovoga svijeta? Ili bih mu trebao svojim životom svjedočiti ljepotu koja ga okružuje.

Govoriti mu nenametljivo, ako on to traži, o svemu onome što oči moje vide. Ne znam mnogo. To znaju oni koji me poznaju. Ali, znam ono što mi Gospodin govori u srcu. I znam da je Učitelj rekao Petru da spremi mač u korice, jer tko se mača drži, od njega će i poginuti. Sve je jasno onima kojima išta želi biti jasno. Ja znam da smo mi koji vidimo i oni koji ne vide na istom svijetu. Mnogi u istoj Domovini. Znam da se rodimo, rastemo, obrazujemo, starimo, ostvarimo se i onda opet odlazimo s ovog svijeta pred lice Gospodnje.

Nisam utopist, jasno mi je da ima mnogo toga oko čega se nećemo složiti. Ali, tada imamo sustav koji moramo poštivati dok ne izmislimo novi. I ne mogu se pomiriti s time da neki nikako da vide kako smo svi mi usmjereni jedni na druge. I darovani, ako baš hoćete, jedni drugima. Boli me kada vidim kako lako bi pak neki, iz svojih tabora, bez razmišljanja pustili krv onih drugih. Pa kada sve zbrojite, shvatite jedno. Postoji mnogo vrsta sljepila. Ono fizičko je najmanji problem. Repetitio: ljubav jedino mijenja. Mač samo stvara još dublje rane.

Neka nam se Bog smiluje. Svima

Marin Miletić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *