Evo tebe, Betlehemsko svjetlo

img_0096Evo tebe, Betlehemsko svjetlo

Evo tebe Betlehemsko svjetlo.
Prošlo si nam dalek put. Kako bi pokucalo na vrata naših srca. I ukazalo nam na bitnosti vlastitih života.

Evo tebe, Betlehemsko svjetlo. Iako si tako mali plamen, toliko tame si raspršilo. I donijelo vapijuću nadu u ovaj naš svijet. Zarobljen u vlastitoj gramzivosti, jurnjavi za imanjem, u gomilanju materijalnih dobara kojima želimo popuniti sve one naše nutarnje rane, slabosti i nesretnosti.

Evo tebe, Betlehemsko svjetlo u rukama i danas svetog Josipa i naše nebeske Majke koji traže mjesta za dolazak Spasitelja svijeta, u tvom domu, u kući tvojoj, u obitelji. Kucaju i pitaju ima li mjesta, ima li mjesta za dolazak jedinoga vječnoga Kralja nadajući se pritom da neće biti odbačeni, zaboravljeni, zamijenjeni tolikim prosinačkim blještavilom koje nam želi oteti duboki mir koje upravo dolazi po Stvoritelju Svjetla.

Evo tebe, Betlehemsko svjetlo. Dođi u naše obitelji. Neka roditelji budu zahvalni na daru vlastite djece. Na svakom trenutku koji im je pružen u luci koja daje puninu utočišta ljubavi, obitelji. Neka naša djeca ljube i poštuju svoje roditelje kako bi im bilo dobro i kako bi dugo živjeli na zemlji kako davno prije još Mojsije utisne u kamene ploče po nalogu Boga našega.

Evo tebe Betlehemsko svjetlo. Kod svih onih koji drže moć u vlastitim rukama. Kod naših političara, vlastodržaca, ovih i onih. Zasvijetli im Svjetlom pravednosti, molimo te Betlehemsko svjetlo, neka ne zaborave one radi kojih su i sami tamo gdje jesu. Ugasi u njima častohleplje, egoizam, nemar za potrebite, potakni ih da neprekidno izgaraju kao bi ova naša predivna Domovina, obasjana Tvojim Svjetlom, napokon zasjala u svojoj svojoj ljepoti.

Evo tebe, Betlehemsko svjetlo, u našoj Crkvi, kod naših svećenika, časnih sestara, ljudi posvećena života, vjeroučitelja. Zasvijetli snažno! I ne prestaji sjati! Kako bi i oni sami živeći Svjetlo mogli druge k Svjetlu privući.

Evo tebe, Bethlemsko svjetlo, daleko od mondenih skijališta, skupocjenih pića i darova, od blještavih lampica. Tamo u suzama siromaha, u boli i vapaju bolesnih, u trpljenju pravednih, tamo idi, tamo hitaj Betlehemsko svjetlo. Dodirni im milošću Duha Svetoga rane njihove preduboke, dođi u stan njihove duše, u najljepše dnevne boravke i najčistije dijelove njihove čovječnosti. I šapni im, Betlehemsko svjetlo. Šapni im tiho, ali snažno. Nisi sam. Koliko god teško ti bilo i kolika god situacija trenutna ti se činila tamna, nisi sam. I evo, Bog je već izabrao trenutak u kojem će baš tebe primiti za ruku i uvesti te u nebeski Jeruzalem. A mnoge suze tada će postati suze radosnice. Kao što će se u tom trenutku istine razotkriti i sva obmana lažnoga blještavila. Idi, Betlehemsko svjetlo, njima prvo hodi.

Marin Miletić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *